Siyaset,  Tarih,  Toplum

Dış İlişkiler Konseyi

DAVID ROCKEFELLER JR

Dünyanın en zengin işadamlarından Chase Manhattan Bankası ve Standard Oil Petrol Şirketi’nin Yönetim Kurulu başkanı DAVİD ROCKEFELLER JR. 15 kişiden oluşan bir heyetle 18 Ekim 1999 da İstanbul’a geldi. Burada ve Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu, 24 Ekim 1999 da Türkiye’den ayrıldı.

Konsey, dünya finans ve sanayi kapitalinin neredeyse tümünü yönlendiriyor. Konseyin şimdiki başkanı Peter G. Peterson da Türkiye’ye gelen 15 kişilik heyete başkanlık yaptı.

Heyette; banka sahipleri, sanayiciler, finansörler, yatırımcılar, gayrimenkul uzmanları ve gazeteciler yer aldı. Amerikalı ve Avrupalı üyeler, Diş İlişkiler Konseyinin uluslar arası grup üyeleri.

Dış İlişkiler Konseyi; ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve CIA başta olmak üzere ABD yönetimine ve Dünya yönetimlerine yön verebiliyor.

Üyeler, İstanbul ve Ankara’da bir dizi temaslarda buldular. Cumhurbaşkanı, Başbakan, RP Başkanı, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri, sanayici, bilim adamları ve gazetecilerle görüştüler. Üyeler, temaslarında bu hükumetle Türkiye’nin hangi doğrultuya yöneleceğini, yatırım için müsait bir ülke olup olmadığını, politik riskin ne derece söz konusu olduğunu, enflasyon, yeniden yapılanma , özelleştirmelerle ilgili alınan kararları ve insan haklarını araştırıyorlar. Gerçekte, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Kıbrıs, Türk-Yunan ilişkileri, Bakü-Ceyhan Boru Hatları ve Orta doğu konularında telkin ve yönlendirmelerde bulundular.

Dünyayı Yöneten tek örgüt durumundaki DIŞ İLİŞKİLER KONSEYİ, 3.500 kadar üyeden oluşuyor. Konsey ABD’li banker Morgan tarafından 1921 de kuruldu. Konseyi, ABD, Avrupa ve Japonya’dan seçilen üyeler oluşturuyor. Kararlar, sadece ABD li üyeler tarafından alınıyor. Karar toplantılarına Konsey’in uluslararası gruba mensup üyeleri katılamıyor. Dış İlişkiler Konseyinin alt grubunu BILDERBERG VE TRILATERAL Grubu oluşturuyor. Bu örgütlerin karar mekanizmalarında da ABD’li Diş İlişkiler Konseyi üyeleri bulunuyor. Zaten bu gruplar, Dış İlişkiler Konseyinde ABD’li üyelerin aldıkları kararları uyguluyorlar. Konsey’in yayın organı, “Foreign Relations” adlı dergi, İngiltere’deki “Royal Institute of International Affairs” ile organik bağlantı içinde.

David ROCKEFFELLER, 20 Ekim 1999 da, Koç Müzesi Restoranında onuruna verilen akşam yemeğinde, Rahmi KOÇ’un Dış İlişkiler Konseyi “Uluslar arası Grup Üyeliği”ne seçildiğini açıkladı.

Emperyalizmin ana örgütüne bugüne kadar seçilen ilk ve tek Türk, Rahmi KOÇ oluyor. Dış İlişkiler Konseyi, bundan böyle Türkiye meselelerinde Rahmi Koç ile çalışma imkanına kavuşmuş oluyor. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eski Başbakan Bülent Ecevit, Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Eski Başbakan yardımcılarından Erdal İnönü, Deniz Baykal, Eski Dışişleri Bakanlarından İlter Türkmen, İşadamları Selahattin Beyazıt, Şarık Tara, Prof. Dr. İhsan Doğramacı ve Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, BİLDERBERG GRUBU içinde yer alıyorlar.

KONSEY’DEKİ AKTİF ÜYELER:

Rockefeller’in Dış İlişkiler Konsey’inde görevli aktif üyelerden bazıları şunlardır.

  • DAVİD ROCKEFELLER JR. (Onursal ve kurucu başkanı, Chase Manhattan Bankası Yönetim kurulu başkanı)
  • HENRY KİSSENGER. (Eski ABD Dışişleri Bakanı, Chase Manhattan Bankası hissedearı, Kissenger Firması yönetim kurulu başkanı)
  • PETER G. PETERSON. (Dış İlişkiler Başkanı)
  • GEORGE SHULTZ. (Eski ABD Dışişleri bakanı)
  • DR. ZBIGNIEV BREZEZINSKY. (Eski ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı)
  • RICHARD PERLE. (Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı)
  • RONALD D. ASMUS. (Eski ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı)
  • PAULA J. DOBRIANSKY. (ABD Başkanlık Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi, Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı)
  • AVIS T. BOHLEN. (Eski ABD Bakan Yardımcısı)
  • BRUCE P. JACKSON. (Eski NATO Genişleme Komisyonu Başkanı, Lookheed Martin Şirketi Başkanı)
  • GERGE W. BALL. ( Eski ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı )
  • RAHMİ KOÇ. (Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Büyük Patronlar Platformu oluşturma ilk toplantısı, 23 Şubat 2001 tarihinde Koç Holding Merkezinde yapan “Büyük Patronlar”, ikinci toplantısını 19 Mart 2001 tarihinde Sabancı Holding Merkezinde yaptı. 19 Mart toplantı öncesinde Büyük Patronlar’ın genç temsilcileri Mustafa KOÇ, Ali SABANCI, Mehmet Ali YALÇINDAĞ ve Ferit ŞAHENK bir araya geldi. Bunu takip eden ikinci toplantıya Rahmi KOÇ, Sakıp SABANCI, Ömer Sabancı, Bülent EECZACIBAŞI, Mehmet Emin KARAMEHMET, Aydın DOĞAN, Ömer DİNÇKÖK, Tüncay DİNÖKÖK, Tüncay ÖZİLHAN, Refik BAYDUR, Hüsamettin KAVİ, Ersin ÖZİNCE ve Ertuğrul KİTAPGOBİLİK katıldı. Toplantı sonucunda Bülent Eczacı başı şu açıklamayı yaptı:

“Önce Rahmi Koç, ardından Sakıp Sabancı’nın ev sahipliğinde toplandık. Toplantıda 14 kişi vardı. Topaltımız, yeni bir kurum değil, kurumsal kimliği bulunmayan yeni bir platform olarak değerlendirilmeli. Bankacılık kesiminden sanayi kesimine ve medyaya kadar uzanan kurumların baş temsilcileri bir araya geldi. Basında buna “süper platform” deniyor. Amaç bilgi alışverişinde bulunmaktı.”

DIŞ İLİŞKİLER KONSEYİ

Siz de fikrinizi söyleyin!