Güncel - Aktüalite,  Toplum

Acil İhtiyacımız, “Bilim Merkezi/Merkezleri”

23 Nisan Milli Egemenlik Bayramıdır; büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. Özgürlüğün bağımsızlığın önemini yeni nesillerin bayramlarla öğrenip gelecek kuşaklara aktarmasını öngörmüştür… 1979’dan itibaren 6 ülkenin katılımı ile uluslararası boyuta taşınmıştır.

Çocuklarına bayram armağan eden tek ülkedir, Mustafa Kemal’in Türkiye’si!!!

Ata’mızın bu bayram ile ilgili sözlerinden seçtiğim bazı cümleler:

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

“Özgürlüğün eşitliğin ve adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.”

“Ulusal egemenlik ulusun namusudur onurudur şerefidir.”

“Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.”

Dilek Yardımcı; “Çocuğa bakmak geleceğe bakmaktır kendinize çok iyi bakın çocuklar; çünkü umudu doğayla dost olmayı sevgiyi vefayı paylaşmayı ve barışı sizlerle yeniden bulacağız mutlulukla koşun sokaklarda uçurtmalarınız salınsın göklere gülümseyin hayata sizlere inanıyoruz.”

Toprak Işık, “Tarihimizin belki de en en zor döneminde, tarihimizin en kutlu adımlarından biridir meclisin açılması, her yıl 23 Nisanlarda bunu hatırlamak karanlık günlerimizi aydınlığa kavuşturanlara minnetimizin bir ifadesidir; bugün hepimiz yüreklerimizi çocukların peşine takacağız cumhuriyetimizin değerini bir daha anacağız çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.”

Ferda İzbudak Akıncı; “Ülkemizin tarihinde acılı, karanlık dönemler kadar, sevinçli coşkulu zamanlarda yer alır TMMB’nin açılması kuşkusuz ülkemiz tarihinin en önemli kilometre taşıdır, çünkü yönetme iradesi bu tarihte 23 Nisan 1920’de halkın eline geçti, önce bayram sonrada çocuk bayramı oldu çocuklar dünyamızın geleceğidir özgürlüğün ve çocuklarımızın değerini vurgulayan bu bayram hepimize kutlu olsun.”

“Vatanı korumak çocukları korumakla başlar.” diyen büyük önderimizin, Çocuk Esirgeme Kurumlarını kurup, şehitlerimizin kimsesiz çocuklarına çatılar oluşturarak onlara, yaşam ihtiyaçlarında destek olmuş ve geleceklerindeki önlerine çıkabilecek engelleri kaldırmıştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızın (bu günlerde büyük millet meclisimizde ki iktidar ve muhalefet arasındaki kavgalar nedeni ile) ne kadar önemli olduğunu düşünmek ve her zamankinden daha çok önemsemeliyiz diye düşünüyorum.

Türkiye’mizi BİLİM merkezi yapmayı öneriyorum!!!

Önce şu tespiti yapmak isterim: bazı basınımızda (ki çok okunan yazarlar) ülkemizin değerli, yetenekli gençlerinin yurt dışına çıkmak istemelerini haklı gösteren yorumlar yapıyorlar şiddetle kınıyorum… Bu dönemde hangi nedenle olursa olsun, ülkemizi terk etmek değil ülkemizde ki olumsuz koşullara direnmelidirler.

Geçmişten bir örnek;

Yıl 1918’ler ülkemiz ölüm kalım savaşı veriyor, İngiliz devletinin donattığı silahlar ile yurdumuzu işgal eden Yunan orduları Polatlı’ya kadar gelmişlerdi; işte o zor günlerde, yurt dışında yaşayan Türkler ellerindeki tüm olanakları kullanarak Anavatana geldiler ve onların pek çoğu şehit oldu, fakat vatanımızı kurtardılar!!!

Ve Yiğit Kadınlarımız Karadeniz’e gelen, cephaneyi cepheye getiren kadınlarımız; Şerife bacılar gibi cephaneler ıslanmasın diye çocuğunun battaniyesini örten kadınlarımız ve Savaşa katılarak (ve hiç bir bedel beklemeden) vatanları için savaşan Kara Fatma, Gördesli Makbule ve daha niceleri gibi her birinin hayatı bir destan olan kadınlarımızın tarihine hatırlatarak, gençlerimize soruyorum;

Neden bu güzelim ülkeyi terk ediyorsunuz? Farkında değil misiniz, bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var.

Ülkemizdeki BİLİM merkezi için yapılacak çalışmalar;

a) Sayın Deniz Zeyrek’ten bir alıntı; “Biontech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin Türkiye’ye gelmek istiyoruz” diyor.
Bu çok değerli iki bilim insanımızın Ülkemizde yaz tatillerini geçirmeleri önerisine sahip çıkmalıyız.

b) Meltem Günay; Bizim için dönüyorlar başlıklı yazısından; “Harvard üniversitesinde Zahide Pamir ve eşi Dr. Mustafa Karatok Türkiye’ye dönmeye karar verdiler, artık vazife sırası biz de ülkemiz Türkiye’de başarılı bilim insanı yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

c) Tersine beyin göçü başladı 47’si Türk 63 bilim insanı bilimsel iklimin gelişmesi ve Türkiye’nin BİLİM ülkesi olması için çalışmalarını ülkemize getiriyorlar.

d) Bir başka Türk bilim insanı Mehmet Öz dünyaca ünlü kalp cerrahı senatör seçilir ise; ABD kanunlarına göre Türk vatandaşlığını bırakmak zorunda, ancak TÜRK’lüğü kalsın. Her yıl ülkemize gelsin ve yeniden kuracağımız bilim merkezinde yaz tatilini değerlendirsin.

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Başöğretmen, Mustafa Kemal Atatürk

Orhan Ayber

Siz de fikrinizi söyleyin!